fbpx
Фотомонтажа: Д. Мишев / ЦивилМедиа
Фото: Архива
Фото: Принтскрин / Полиграф

Tag: малцински права

A general view show European Union leader taking part in an EU summit at the European Council building in Brussels, Belgium, 17 July 2020. EPA-EFE/FRANCOIS LENOIR / POOL

СЕ усвои резолуција за спроведувањето на Рамковната конвенција за заштита на националните малцинства од Северна Македонија

Комитетот на министрите на Советот на Европа, усвои резолуција за спроведувањето на Рамковната конвенција за заштита на националните малцинства од Северна Македонија, во која, меѓу другото, се бара промовирање на ...

Фпто: МВР

Спасовски: Потеклото не го детерминира  просперитетот на една држава , туку сплотеноста  за заедничките  цели и визии

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска учествуваше на Регионалната конференција на тема „Како до подобра заштита на малцинствата од дискриминација“ по повод празникот на Турците,  21 Декември – Денот ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER