fbpx

Трага

Tag: малцинство

Попишување, упишување, отпишување

пишува: ВОЈО МАНЕВСКИ Собранието го донесе законот за одржување на пописот. Сега ќе следат тиради за неговата пропусност за лажни податоци. Како ќе се одвива според методологијата на заводот за ...

Социјална инклузија на Ромите

Зголемување на нивото на имплементација на Стратегијата за Ромите 2014-2020 и Националните акциони планови за домување, вработување, здравство, образование и зајакнување на положбата на жената Ромка, е темата на Работниот ...

Весникот „Илинден“ го прославува петтиот роденден

Единствениот весник на македонски јазик во Албанија „Илинден“, што го издава истоименото здружение на Македонците од Тирана, одбележува пет години од првиот број  Во изминатиов период, весникот предизвика голем интерес ...

CIVILMEDIA NEWSLETTER