fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Влада на Република Северна Македонија
Фото: ОЦ Медиа
Гордана Силјановска Давкова / Социјални мрежи

Tag: Маричиќ

Маричиќ: Младите имаат европска визија и се наша движечка сила кон ЕУ

Маричиќ: Ставот на Македонија за Сребреница е јасно утврден со Декларација во Собранието во 2010 година

„Ставот на Македонија, сега Северна Македонија е многу јасно утврден со Декларација на Собранието донесена уште на почетокот на 2010 година. Тогаш нашето собранието едногласно со гласање на сите политички ...

Фото: Фејсбук профилот на Маричиќ

Маричиќ-Франгеш: Северна Македонија да ја искористи поволната Преговарачка рамка, македонскиот идентитет да стане дел од ЕУ

Северна Македонија да ја искористи поволната Преговарачка рамка, македонскиот идентитет да стане дел од ЕУ, е заедничкиот заклучок од средбата на првиот вицепремиер задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ со ...

Фото: Влада, Фејсбук Бојан Маричиќ

Маричиќ: Целта на Планот за раст е да се почувствуваат придобивките на економскиот развој на патот кон ЕУ

Целта на спроведувањето на Планот за раст и Развој на заедничкиот регионален пазар е граѓаните да ги почувствуваат придобивките со социо-економскиот развој на регионот на патот кон ЕУ, се до ...

Маричиќ: Поставувањето на приоритетите за спроведување на Планот за раст е гаранција за успешна забрзана интергација во ЕУ

Првиот заменик претседател на техничката Влада за европски прашања Бојан Маричиќ денеска учествува на состанокот на вицепремиери и министри за европски прашања на Западен Балкан во Тирана каде во тек ...

Фото: СЕП

Маричиќ – Лабиб: Наша цел е со поддршка на белгиското претседателство да се доближиме чекор поблиску до ЕУ

Решителност за продлабочување на соработката во различни сектори, реформи на демократски принципи, раст и развој на државите членки заедно со земјите кандидати од Западниот Балкан, како и реализација на проширувањето ...

Фото: Фејсбук профилот на Маричиќ

Маричиќ: Северна Македонија има воспоставено стратешки дијалог со Соединетите Американски Држави

Северна Македонија има стратешки дијалог со Соединетите Американски Држави, како и посебни форми на соработка. Системот на рестриктивни мерки на САД за санкционирање на корумпирани политичари на Западниот Балкан е ...

Маричиќ: САД и Северна Македонија заедно работат во борбата против корупцијата, а таа борба сега добива институционална форма

САД и Северна Македонија заедно работат во борбата против корупцијата, и тоа ни е ѝ целта со овој закон за рестриктивни мерки – да оние укажувања од САД добијат институционална ...

Маричиќ за Законот за рестриктивни мерки: Ова е вистински чекор затоа што граѓаните очекуваат сериозна борба против криминалот и корупцијата

„Законот за рестриктивни мерки помина повеќе стручни филтри, на него работеше и тим во министерството за надворешни работи како предлагачи на законот, беа вклучени претставници од кабинетот на министерката Грковска, ...

Page 1 of 17 1 2 17

CIVIL MEDIA NEWSLETTER