fbpx
Илустрација: „Одмазда на дрвото“ - Мирослав Стојановиќ-Шуки

Tag: МПМ

МПМ чека стечај, а вработените априлска плата!

„Графички центар“ е во стечај. Медиумската компанија „Медиа Принт Македонија“ (МПМ) како фирма ќерка на „Графички центар“, со вработените коишто останаа, поточно оние кои не се пријавија во новоформираната Медиа ...

Новинарите обвинуваат: МПМ бил систематски уништуван со штетни договори!?!

Склучувани се штетни милионски договори, неповрзани со основната дејност, со кои систематски била уништувана компанијата „Медиа Принт Македонија“ (МПМ), додека истовремено, менаџментот скусувал плати и бркал новинари..., обвинија на денешната ...

Катанец и за „Утрински весник“, македонското новинарство тоне уште подлабоко!

Веста дека во сабота по 18 години, ќе прекине издавањето на дневниот „Утрински весник“, некогашниот угледен медиум во којшто читателите можеа да најдат објективни информации, балансирани прилози, аналитички теми, сè до ...

Синдикат: Дали новата фирма Медиа Принт ДООЕЛ ќе вработува само ‘подобни’ новинари?

Синдикатот на медиумската компанија, Медиа принт Македонија (МПМ) бара средба со менаџерите, по веста што ја дознале од Агенцијата за вработување, дека новата фирма Медиа Принт ДООЕЛ ќе вработува 55 ...

Прекинат е штрајкот на новинарите на МПМ

Прекинува штрајкот на новинарите и медиумските работниците од „Утрински весник“, „Дневник“ и „Вест“ кој траеше еден месец, откако Медиа принт Македонија на вработените им ја исплати јануарската плата. „Штрајкот е ...

МПМ: „Каде се нашите плати?“

Втор ден медиумските работници од „Утрински весник“, „Дневник“ и „Вест“ штрајкуваат со полно работно време. „Нејќам една, нејќам две, три плати сакам јас“, „Каде се нашите плати?“, „Ветување за плата, ...

Вработените во МПМ штрајкуваат, издаваат весници и ја очекуваат ветената плата!

Најдоцна до утре, околу 120 вработени во трите весници на издавачката куќа Медиа Принт Македонија, очекуваат исплата на ветената плата за јануари. Ова било договорено на средбата со сопственикот и ...

Page 1 of 3 1 2 3

CIVIL MEDIA NEWSLETTER