fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Фејсбук СДП

Tag: Најчевска

ЦИВИЛ: Стоп за продолжениот судско-полициски прогон на активист(к)ите за човекови права!

Соопштение на ЦИВИЛ, 14/10/2018 ЦИВИЛ упатува остар протест против апсурдниот судско-полициски прогон кој и по падот на режимот на Груевски, продолжува против активист(к)и за човекови права до денешен ден. Наместо ...

Неопходна е промена на учебниците!

Центарот за човекови права и разрешување конфликти (CHRCR) ги презентираше резултатите од истражувањето спроведено во рамките на проектот „Од етнички до граѓански национализам преку основното образование“, во Институтот за социолошки ...

Најважните избори за Македонија

Пред секој изборен процес во Македонија, без разлика дали станува збор за парламентарни, претседателски или локални избори, постојано се зборува за некакви промени, a овој пат, стигнавме и до најави ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER