fbpx
ФОТО: МИА Архива
Фото: Скриншот
Berlaymont building (European Commission)
Фото: МИА
Фото: Скриншот од видео на Би-би-си

Tag: Наука

Почина творецот на клонираната овца Доли

Британскиот научник Иан Вилмут, чие истражување беше клучно за клонирањето на овцата Доли, почина на 79-годишна возраст, соопшти Универзитетот во Единбург. Универзитетот каде што работеше соопшти дека тој починал вчера, ...

Проф. д-р Катерина Колозова, Берлин, 2019 година (фото извор: приватен ФБ профил)

Проф. д-р Катерина Колозова е на светската листа од 25 највлијателни жени во филозофијата

Проф. д-р Катерина Колозова се најде на 14-то место на светската листа на највлијателни жени во филозофијата во изминатите десет години, според Academic Influence. Листата е составена од 25 имиња ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER