fbpx
Илустрација: „Одмазда на дрвото“ - Мирослав Стојановиќ-Шуки

Tag: прогон

Бугарски научници ја повикуваат државата да ја признае својата одговорност за прогонот и депортацијата на Евреите

Во пресрет на 80-годишнината од настаните наречени Спас на бугарските Евреи, група бугарски научници повикуваат „комеморацијата на настаните да го напушти каналот на стереотипни и митологизирачки мотиви, на постојаното наддавање ...

ЦИВИЛ: Стоп за продолжениот судско-полициски прогон на активист(к)ите за човекови права!

Соопштение на ЦИВИЛ, 14/10/2018 ЦИВИЛ упатува остар протест против апсурдниот судско-полициски прогон кој и по падот на режимот на Груевски, продолжува против активист(к)и за човекови права до денешен ден. Наместо ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER