fbpx
epa03244691 KFOR soldiers from Hungary guard the road between north and south part of the town of Mitrovica, during clashes in the town of Zvecan, Serbia, 01 June 2012. At least five Kosovo Serbs and a NATO soldier were wounded in a gunfight in the early hours, as peacekeepers tried to dismantle Serb roadblocks blocking traffic.  EPA/STR
Фото: Мартина Ацковска / Фронтлајн

Tag: промоција

Промоција на Младинска повелба за мир за надминување меѓуетнички конфликти

Во Општина Куманово денеска ќе биде промовирана Младинска повелба за мир, документ со препораки за надминување на меѓуетнички конфликти и зајакнување на соработката и дијалогот помеѓу заедниците. Повелбата за Мир ...

Презентирани владините мерки за финансиска поддршка на инвестирањето пред прилепските компании

Прилепската регионална стопанска комора со формирање комисија ќе им помогне на компаниите правилно да аплицираат за владината финансиска поддршка во инвестирањето, но и за изготвување бизнис план, беше соопштено од ...

Владетелска гробница на археолошкиот локалитет Градиште-Бразда

Институтот за археолошки истражувања денеска во археопаркот Бразда ќе го промовира проектот „Владетелска гробница на археолошкиот локалитет Градиште-Бразда“. Тој е еден од 12-те проекти финансирани од Делегацијата на Европската Унија ...

Вклучување на лицата со оштетен слух во туристичката промоција на Македонија

Потпишување на меморандум за соработка и пренесување на знаковиот јазик на глувите во промотивните видеа за Македонија беа иницирани на денешната средба на директорот на Агенцијата за промоција и поддршка ...

ЦИВИЛ на пладне

ЦИВИЛ - Центар за слобода, преку инфо-штандови секојдневно ги промовира и информира граѓанките и граѓаните за проектните активности на организацијата.  Проектот „Слободни медиуми за слободно општество“ се спроведува од јули ...

Page 1 of 7 1 2 7

CIVILMEDIA NEWSLETTER