fbpx
Стево Пендаровски / Социјални мрежи
МНР. Фото: Ангел Ангеловски
Бранко Тричковски, колумнист
Фото: Ројтерс
Фото: Ројтерс

Tag: просечна плата

Бесими: Индексирањето со просечната плата во јавниот сектор е историска одлука

ФАТМИР БЕСИМИ „Владата никогаш не беше „спротивставена страна“ во преговорите за плата со синдикатите, туку менаџер во процесот кон утврдување на оптимален исход. Активно водевме преговори со синдикатите, но ни ...

ИНФОГРАФИК: Просечната плата за само три години порасна за 7.000 денари

Зголемувањето на минималната плата  директно влијае на зголемувањето на просечната плата, според податоците на Државниот завод за статистика просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во ноември 2022 година изнесува 33.011 ...

Статистика пресмета: Порасна просечната плата за ноември 2022

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во ноември 2022 година, во однос на ноември 2021 година, изнесува 113.3. Ваквото зголемување се ...

Ајтов: Македонија е пример како една држава не треба да се грижи за својата армија и за безбедноста!

ЦИВИЛ Медиа разговараше со Ристо Ајтов, претседател на Синдикатот за одбрана и безбедност за условите во кои работи Армијата, за загрозувањето на безбедноста на Македонија поради намалувањето на стандардите за ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER