Categories

Започна гласањето во вториот круг на локалните избори во 35 општини во Република Македонија. Во текот на изминатите денови, ЦИВИЛ – Центар за слобода излезе со бројни содржини во...

На ден пред изборниот молк, ЦИВИЛ – Центар за слобода ги поканува медиумите, претставниците на граѓанските организации и набљудувачките мисии, набљудувачите на ЦИВИЛ и сите заинтересирани граѓанки и граѓани на кафе...

На ден пред изборниот молк, ЦИВИЛ – Центар за слобода ги поканува медиумите, претставниците на граѓанските организации и набљудувачките мисии, набљудувачите на ЦИВИЛ и сите заинтересирани граѓанки и граѓани...

ЦИВИЛ – Центар за слобода ја поздрави одлуката на Владата да го реши долгогодишниот проблем на ДИК со деловниот простор. Сепак, остануваат повеќе други предизвици поврзани со условите за работа на...

Територијата на Република Македонија и денеска се наоѓа во „портокалова фаза“, па Министерството за труд и социјална политика и понатаму бара работодавачите да ги почитуваат препораките за работа во...

До редакцијата на ЦИВИЛ Медиа пристигна видео од општина Аеродром, каде работници интензивно работат на реконструирање на булеварот „АСНОМ“, и покрај препораките на Министерството за труд и социјална политика,...

Хелсиншкиот комитет за човекови права излезе со Годишен извештај за криминалот од омраза во 2016. Според извештајот, во споредба со 2015, минатата година има зголемување од 60% во бројот...

Од шестиот Форум на граѓанското општество на Западен Балкан што во организација на Европскиот економско-социјален комитет (ЕЕСК) се одржа на 10 и 11 јули во Сараево, произлезе и финалната Декларација...