fbpx
Фото: СЕП
Фото: Меѓународен суд на правдата
Фото. Х

Tag: пречистителна станица

Шукова: Прашање на време е кога ќе почне да се имплементира проектот за изградба на Пречистителна станица во Скопје

Проектот за изградба на Пречистителна станица во Скопје не е замрзнат и мислам дека час поскоро ќе почне со реализација, рече денеска министерската за животна средина и просторно планирање Каја ...

Ќе смисли ли Арсовска нови „рачиња во медот“ или ќе потпише за Прeчистителната станица?

СОЊА ТАНЕСКА Директивите на ЕУ јасно укажуваат на забрана за испуштање на отпадни води во реките, езерата и подземните води ако претходно не се третираат во пречистителни станици. Без изградба ...

Зелената трансформација

Шукова: Прилеп е позитивен пример за селекција на отпад во секое домаќинство, за потребите на општините за селекција на отпадот ќе обезбедиме 7.000 контејнери

Цементарница Усје обвинета за најголем загадувач, пречистителната станица во Скопје, надеж гледа во нов грант од ЕУ, дали во Северна Македонија можеме да посочиме место за кое би рекле дека ...

ДКСК отвори предмет за Груби, предлогот за заедница на албански општини не е прифатлив, Скопје без пречистителна станица

ВЕСТ НА ДЕНОТ Антикорупциска отвори предмет за првиот вицепремиер Артан Груби Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) на денешната редовна седница потврди дека пред десет дена е отворен предмет ...

Локацијата покрај реката Вардар каде што треба да се изгради пречистителната станица за отпадни води во Скопје /Фото: Мета.мк

Скопје без пречистителна станица, Градот без конкретни одговори: Чии рачиња се во медот?

„Сè уште е во тек постапката чија динамика беше успорена поради ревидирање, кое следеше по разрешувањето на Златко Перински. За исходот од постапките благовремено ќе ве известиме“, одговорија од Град ...

И канализацијата станува питка вода, но преку пречистителна станица!

Генерален реизбор на судиите, укинување на радиодифузната такса и на екстерното тестирање во образовниот систем, се меѓу првите чекори коишто ќе ги преземе новата власт во Македонија, најави лидерот на ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER