fbpx
Фото: МИА
Gaza war (Image by hosny salah from Pixabay)

Tag: претседатели

Шефови на држави и влади во Европа кои се најдолго на власт

Најдолг стаж како државник меѓу актуелните европски шефови на држави и влади има претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко, кој оваа функција континуирано ја извршува од јули 1994 година. Лукашенко својот ...

Најмалку 40 претседатели на држави и влади ќе присуствуваат на Минхенската безбедносна конференција

Две недели пред почетокот на глобалната Минхенска безбедносна конференција своето учество веќе го потврдија околу 40 претседатели на држави и влади, 90 министри и неколку шефови на меѓународни организации. Меѓу ...

Соња Стојменска Елзесер и Оливера Доцевска – кандидати за претседателки на ДПМ

Писателките Соња Стојменска Елзесер и Оливера Доцевска се кандидати за претседател на Друштвото на писателите на Македонија. Своите кандидатури тие ги најавија со програми за кои членовите на македонската писателска асоцијација ...

Средба во Мостар на претседателите на Србија, Хрватска и БиХ

Претседателот на Србија Александар Вучиќ, претседателката на Хрватска Колинда Грабар-Китаровиќ и членовите на претседателството на БиХ -Драган Човиќ, Младен Иваниќ и Бакир Изетбеговиќ денеска во Мостар ќе одржат трилатерална средба.  ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER