fbpx
ФОТО/ АНА-МПА
Албин Курти (фото извор: ФБ страница на Албин Курти)
Бранко Тричковски (фото: Чедо Поповски)
д-р Арбен Таравари на РТК, 17 април 2024 (фото извор: скриншот од ТВ снимка)
Украинскиот претседател Зеленски даде интервју за АФП на 17 мај 2024 (фото извор: Канцеларија на Претседателот на Украина)

Tag: Ратко Дуев

проф. д-р Ратко Дуев, Декан на Филозофскиот факултет во Скопје (Фото: Б. Јордановска/ЦИВИЛ)

Дуев: Руската агресија врз Украина јасно покажува дека децата сѐ повеќе се мети, а не случајни жртви

Амбасадата на Украина во Северна Македонија организираше настан и изложба за одбележување на Меѓународниот ден за заштита на децата и 4 јуни, ден кој Украина го одбележа во спомен на ...

Македонското граѓанско општество со поддршка на Украина во борбата за слобода

„Украина – година на хероизмот“ е заедничкиот наслов на големата конференција што се одржа на 24 февруари, во Домот на АРМ, во организација на ЦИВИЛ и украинската амбасада во Северна ...

Дуев: Европските држави мора да се обединат, во спротивно, падот на Украина ќе биде крај на Европа

„На одбележувањето на „Гладоморот“ започнав со една реченица, „историјата ги запишува најголемите трагедии во минатото, но не само гласноста на злоделата на лошите луѓе, туку и страшната тишина на добрите ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER