fbpx
Матуранти, Прилеп, мај 2024 (фото извор: скриншот од снимка со телефон)
ФОТО/ АНА-МПА
Албин Курти (фото извор: ФБ страница на Албин Курти)
Бранко Тричковски (фото: Чедо Поповски)
д-р Арбен Таравари на РТК, 17 април 2024 (фото извор: скриншот од ТВ снимка)
Украинскиот претседател Зеленски даде интервју за АФП на 17 мај 2024 (фото извор: Канцеларија на Претседателот на Украина)

Tag: Рената Дескоска

Дескоска: Амандманите на ВМРО-ДПМНЕ не се суштински, некои се и конфузни

Амандманите што ги добивме единствено од пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ ниту се суштински, ниту пак можат да значат подобрување на текстот. Некои од нив се неразбирливи, неприменливи и конфузни зашто ...

Интеграција, а не сепарација меѓу децата од различни етнички заедници

Македонските власти треба да спроведат политики што поттикнуваат интеграција и разбирање меѓу етничките заедници и да промовираат социјална кохезија, истовремено штитејќи ја разновидноста. Ова на прес-конференција го истакна комесарот за човекови ...

По 15 минути одмор на секој наставен час

Еден од клучните промени за новите наставни програми и планови за првото одделение, според Министерството за образование, предвидува на секој час од 40 минути, да има 15 минути одмор за децата, намалување ...

Дескоска: Интензивни подготовки пред стартот на учебната година

Нови вработувања, апликација за пријавување на грешки и проблеми во учебниците, персонални асистенти за учениците со посебни потреби и увид во училиштата и училишните домови се дел од активностите на ...

„Студентскиот пленум“ ќе се вклучи во работата врз измените на Законот за високо образование

Преставници на Студентскиот пленум се сретнаа со министерката за образование Рената Дескоска, со која разговараа - студентите да земат активно учество во реформите во високото образование. „Идејата на состанокот беше ...

Page 3 of 3 1 2 3

CIVIL MEDIA NEWSLETTER