fbpx
Фото/ Wikimedia commons

Tag: Сараево

Универзитетот во Сараево ѝ ја одзеде магистерската титула на Себија Изетбеговиќ, директорка на Клиничката болница

Сенатот на Универзитетот во Сараево денеска донесе одлука со која на Себија Изетбеговиќ, сопруга на лидерот на СДА, Бакир Изетбеговиќ, директорка на Клиничкиот центар во Сараево и професорка на Медицинскиот ...

Скопје e петти најзагаден град во светот

Граѓаните на Скопје денеска дочекаа екстремно загаден воздух, при што главниот град се најде на 5-то место на најзагадени градови во светот, покажуваат мерењата на платформата „IQAir“. Според податоците, врз ...

УНЕСКО: Мора да се најде баланс меѓу развојот и заштитата на природните реткости

Статусот на Охрид и Охридското Езеро како светско културно и природно богатство заштитено од УНЕСКО не е доведен во прашање, но мора доследно и во целина да се спроведуваат препораките ...

Министерски состанок на Западнобалканската шесторка во Сараево

Во Сараево денеска ќе се одржи неформален состанок на министрите за надворешни работи на земјите од Западнобалканската шесторка, чиј домаќин ќе биде шефот на дипломатијата на Босна и Херцеговина, Игор ...

Граѓанското општество и Европа се среќаваат во Сараево

Европскиот економско-социјален комитет (ЕЕСК) го организира шестиот Форум на граѓанското општество на Западен Балкан во Сараево на 10-11 јули 2017 година. Главните теми на агендата ќе бидат улогата на организациите ...

Page 1 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER