fbpx
Фото: МИА
Gaza war (Image by hosny salah from Pixabay)

Tag: СЕФФ

Грковска на СЕФФ: Со практикување на принципите на добро владеење може да ја донесеме Европа сега и веднаш

Доброто владеење е суштинско за секоја успешна земја, особено во контекст на ЕУ-интеграциите. Тоа ги содржи принципите на транспарентност, отчетност, ефикасност, инклузивност и интегритетот како основна вредност. Со практикување на ...

Ковачевски: Од нас зависи колку брзо ќе ги исполниме условите, нашата цел мора да остане ЕУ

- Како никогаш досега Европа е свртена кон и посветена на државите од Западен Балкан. За релативно кратко време земјите од регионот имаат можност да ги интензивираат институционалните и структурните ...

Ковачевски, Бесими и Хан го отвораат третиот Скопски економски и финансиски форум

Третиот Скопски економски и финансиски форум (СЕФФ) почнува денеска, а темата е „Европа – ДА, Европа – СЕГА“. Форумот ќе го отворат премиерот Димитар Ковачевски, министерот за финансии Фатмир Бесими ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER