fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Влада на Република Северна Македонија
Фото: ОЦ Медиа
Гордана Силјановска Давкова / Социјални мрежи

Tag: Светомир Шкариќ

Во Македонија Уставот е аут!

„Ако претседателот и министрите бидат избрани за пратеници им престанува мандатот. ДИК зарем не можеше тоа да го предвиди? Ако тие што се именувани на кандидатските листи за пратеници не ...

Каква влада ќе спроведе нови избори, ако нема договор за политичка влада?

Политичкиот аналитичар д-р Сашо Орданоски, на денешната панел-дискусија на тема „Македонија: Правно и политичко лимбо“, во организација на ЦИВИЛ – Центар за слобода, постави прашање: Која влада ќе ги спроведе ...

Панел на ЦИВИЛ: На Македонија ѝ треба нова влада!

„Македонија треба што поскоро да излезе од политичката криза! Нема уставна, и никаква законска кочница за избор на нова влада!“, едногласни се експертските ставови на панелистите, професорите д-р Светомир Шкариќ, ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER