fbpx
Фото: МИА архива
Володимир Зеленски, Харкив, Украина, 24 мај 2024 година
Фото/ Wikimedia commons

Tag: Љубиша Станковиќ

Станковиќ: Не смее да има злоупотреба на медиумската слобода

Со Љубиша Станковиќ, новинар, разговаравме за ограничувањата во слобдата на изразување и контрола на медиумската слобода. https://www.youtube.com/watch?v=rkGF-ZZKxg4 ЦИВИЛ Медиа: Што подразбирате по слобода на изразувањето, медиумски слободи и активизам? Станковиќ: ...

Станковиќ: Почнува демонтажата на „сваровски“ судството!

„Вчерашното, условно кажано, влегување на Специјалното јавно обвинителство во 'сваровски' Судот, донесе една нова, квалитативна промена. За првпат, СЈО со обвинители влезе директно да истражува судии, што цело време вршеа ...

Новинарите обвинуваат: МПМ бил систематски уништуван со штетни договори!?!

Склучувани се штетни милионски договори, неповрзани со основната дејност, со кои систематски била уништувана компанијата „Медиа Принт Македонија“ (МПМ), додека истовремено, менаџментот скусувал плати и бркал новинари..., обвинија на денешната ...

Синдикат: Дали новата фирма Медиа Принт ДООЕЛ ќе вработува само ‘подобни’ новинари?

Синдикатот на медиумската компанија, Медиа принт Македонија (МПМ) бара средба со менаџерите, по веста што ја дознале од Агенцијата за вработување, дека новата фирма Медиа Принт ДООЕЛ ќе вработува 55 ...

Новинарите на МПМ утре штрајкуваат, Камчев официјално се повлече, фирмата има нов сопственик!

Централниот регистар на Република Македонија по пријавата за упис на промена-истапување и пристапување на основач, со пренос на удел на трговското друштво за новинско издавачка дејност и графичко производство „Графички ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER