fbpx

Tag: украински вооружени сили

Фото: Укринформ

Британско разузнавање: Украина ја задржува контролата на повеќето логистички правци околу Бахмут

Руските сили направија мал напредок во текот на минатата недела во нивните напори да го опколат Бахмут, регионот Донецк, но украинските сили ја задржаа контролата на повеќето логистички правци за ...

Фото: Генерал-мајор Кирило Буданов, началник на военото разузнавање на Украина, во неговата канцеларија во Киев, Украина, на 20 јануари. (Серхи Моргунов за Вашингтон пост)

Шефот на военото разузнавање на Украина кој го предвиде нападот на Русија: Крим ќе биде повторно заземен

Во време кога повеќето други украински владини и воени функционери очекуваа дека руската инвазија ќе биде ограничена на источниот дел на земјата, а не на целосен напад од три страни, ...

Фото: Укринформ

ISW: Руската команда ги заменува поразените сили на групата Вагнер кај Бахмут

Редовните руски трупи најверојатно ќе ги заменат исцрпените платенички сили од Вагнер групата за да го интензивираат нападот врз Бахмут, објави тинк-тенкот Институт за проучување на војната (ISW) со седиште ...

Фото: Укринформ

Руската армија денес е послаба отколку пред 11 месеци, Украина може да победи и да го врати Крим

Војската на Русија значително ослабе во текот на 11-те месеци од војната, губејќи огромен број на персонал и оружје, но сепак останува опасна, па поддршката за Украина не треба да ...

Page 3 of 3 1 2 3

CIVIL MEDIA NEWSLETTER