fbpx
Фото Фејзбук
Фото: МИА
Фото МИА

Tag: УНЕСКО

Еколозите го заштитија Езерото!

Државниот инспекторат за градежништво и урбанизам (ДИГУ) и Државниот инспекторат за животна средина (ДИЖС), доставија известувања со кои се бара Општина Охрид да го поништи одобрението за градба на хотел ...

Хидробиолошкиот завод научно да објасни зошто растенијата мирисаат на нафта?!

„Не станува збор за нафтена дамка во Охридското Езеро ниту за мрсни материи, туку за присуство на растителен материјал – делови од водни растенија и кончести алги, кој при разградбата ...

Рокот на УНЕСКО истекува утре!

До утре, 1-ви февруари, Македонија треба да достави извештај за статусот на конзервација и за чекорите преземени за спроведување на препораките во случај на потенцијална опасност за природните и за ...

„Охрид СОС“: Идејата на ВМРО-ДПМНЕ е погубна за Охридското Езеро!

„Експресниот пат низ срцето на Галичица е најкриминалната идеја што од осамостојувањето на Македонија му се заканила на Националниот парк! Тој 'проект' е целосно неоправдан економски, зашто ќе го наруши ...

Општина Охрид: Хотелот во Лагадин не е закана за екосистемот на Охридското Езеро

Општина Охрид тврди дека изградбата на хотелот во заштитната крајбрежна зона во селото Лагадин е согласно законската регулатива и дека не претставува никаква закана за екосистемот на Охридското Езеро. Од ...

Page 4 of 4 1 3 4

CIVIL MEDIA NEWSLETTER