fbpx
Албин Курти (фото извор: ФБ страница на Албин Курти)
Бранко Тричковски (фото: Чедо Поповски)
д-р Арбен Таравари на РТК, 17 април 2024 (фото извор: скриншот од ТВ снимка)
Украинскиот претседател Зеленски даде интервју за АФП на 17 мај 2024 (фото извор: Канцеларија на Претседателот на Украина)

Tag: воена закана

Совет за безбедност на ОН, 31 јануари 2022

Совет за безбедност на ОН за руско-украинската криза: Остра дебата, сите за дипломатско решение, седницата без заклучоци

После двочасовното заседавање, седницата на Советот за безбедност на ОН за кризата на руско-украинската граница е прекината без заклучоци. Дури не е усвоена ни заедничка изјава. Но присутните имаа прилика ...

За Македонија и регионот нема опасност од воена закана, но невоените се интензивираат, сметаат експертите

Опасноста од класична воена закана на подолг рок за Македонија и нејзиното непосредно опкружување не е очекувана, но затоа невоените закани не само што ја модифицираат својата форма, туку се ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER