fbpx
Саломе Зурабишвили
Фото: president.gov.ua
Фото: Engin Akyurt/Pixabay

Tag: „Војдан Чернодрински“

Под мотото „Враќање дома“ во Прилеп отворен 57 МТФ „Војдан Чернодрински“, министерката за култура смета дека фестивалот е едно од најсилните оружја со кое успешно ја чуваме и развиваме македонската уметност

Под мотото „Враќање дома“, со доделување на наградите за животно дело на актерите Петар Темелковски и Петар Мирчевски, синоќа пред платото на прилепскиот дом на културата „Марко Цепенков“ свечено беше ...

Коцевска: Театарот е чудо кое опстојува

Театарот е чудо кое опстојува, а МТФ „Војдан Чернодрински“ е празник на театарската уметност. Ова го истакнува Катарина Коцевска новиот селектор и уметнички директор на Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER