Categories

ПРОТЕСТИ Во Тирана демонстрантите спречени да го пробијат полицискиот кордон

Во Тирана денес повторно судир помеѓу демонстрантите и полицијата на шестиот антивладин протест пред зградата на Парламентот. Опозицијата бара оставка од премиерот Еди Рама, и формирање на преодна влада која би спровела фер и демократски избори.

Демонстрантоите се обиделе да го пробијат полицискиот коридор, но, откако беа спречени почнале да маваат со шишиња и останати предмети.

Пред зградата е поставена и ограда за да ги спречи демонтрантите да влезат во зградата.

Print Friendly, PDF & Email