Categories

Дванаесеттото издание на „Филмскиот фестивал за човекови права“ во Тирана, Република Албанија во организација на Академијата за филм и човекови права „Маруби“,  го збогатија со присуството членовите на „Таус...

Хуманитарната невладина организација „Легис“, која обезбедува неопходна хуманитарна помош за бегалците и барателите на азил, со изложба на фотографии „Borderland“ (Земја на граници), ќе се претстави на Филмскиот фестивал...

Таус Мeлек Квартетот (Tawusê Melek Quartet) е релативно нов бенд од млади музичари, ентузијасти што се обидуваат преку ориентални форми, западно-афричка музика и хардкор панк музика да донесат свежина...

ЦИВИЛ му се придружи на Светското читање на Универзалната декларација за човекови права, повик што вчера го упатија организаторите на Меѓународниот литературен фестивал во Берлин. Со читање на Декларацијата...

„Дотерај го Скопје“ e проект чија цел е овозможување на директно влијание на граѓанките и граѓаните за разубавување на јавниот простор во Скопје. 

Со садење дрво и поетско читање во чест на добитникот на „Златниот венец“, поетот Чарлс Симиќ, во Струга денеска ќе започне 56-тото издание на Фестивалот „Струшки вечери на поезијата“. Официјалното...