Categories

Хуманитарната невладина организација „Легис“, која обезбедува неопходна хуманитарна помош за бегалците и барателите на азил, со изложба на фотографии „Borderland“ (Земја на граници), ќе се претстави на Филмскиот фестивал...

Таус Мeлек Квартетот (Tawusê Melek Quartet) е релативно нов бенд од млади музичари, ентузијасти што се обидуваат преку ориентални форми, западно-афричка музика и хардкор панк музика да донесат свежина...

ЦИВИЛ му се придружи на Светското читање на Универзалната декларација за човекови права, повик што вчера го упатија организаторите на Меѓународниот литературен фестивал во Берлин. Со читање на Декларацијата...

„Дотерај го Скопје“ e проект чија цел е овозможување на директно влијание на граѓанките и граѓаните за разубавување на јавниот простор во Скопје. 

Со садење дрво и поетско читање во чест на добитникот на „Златниот венец“, поетот Чарлс Симиќ, во Струга денеска ќе започне 56-тото издание на Фестивалот „Струшки вечери на поезијата“. Официјалното...

По контроверзното поставување на младиот поет Дарко Лешоски за претседател на УО на СВП, која предизвика жестоки полемики на социјалните мрежи, што резултираше со негово повлекување од доделената функција,...