Categories

Денешната јавната седница во Врховниот суд за случајот „Монструм“ за петкратното убиство кај Смилковското Езеро повторно е одложена, овој пат за 3 октомври, затоа што полицијата не успеала да довде...

„Јас, на 60 години, немам никакви услови да учам албански јазик“, изјави еден граѓанин на Скопје, одговарајќи потврдно на прашањето на екипата на ЦИВИЛ Медиа: „Дали употребата на албанскиот...

„Македонската академија на науките и уметностите цврсто стои на гледиштето дека Република Македонија треба да ја градиме и да ја развиваме како демократско, економски просперитетно и европски ориентирано мултиетничко...

Затворските чувари се пожалија дека имаат стари униформи од пред десетина години и дека не им се исплаќаат прекувремените часови работа, за што сведочат околу 150 добиени судски пресуди!...

Народниот правобранител Иџет Мемети вели дека 12 години укажувал на лошиот затворски систем, но дури сега, Владата, конечно изразила желба да се нафати да го реши проблемот со затворскиот...

Премиерот Зоран Заев во придружба на Народниот правобранител Иџет Мемети и на извршната директорка на Хелсиншкиот комитет, Уранија Пировска, денеска го посетија Казнено-поправниот дом „Идризово“.

„Законот за амнестија нема да го реши проблемот со затворите, ќе ја реши пренатрупаноста, но нема да го решите проблемот со корупцијата. Мора да се реши проблемот со корупцијата,...

По утринската посета на премиерот Зоран Заев на КПД „Идризово“, новинарот Томислав Кежаровски, од Германија испрати преку социјалните мрежи обраќање до него, со сугестија задолжително да го посети и...

Здружението „Тврдокорни“ преку соопштение побара оставка од претседателот и потпретседателот, бидејќи, како што стои во соопштението, и двајцата отворено искажувале партиска пристрасност и не ги почитувале одлуките на Советот.