Categories

Владата на вчерашната седница одлучи Народниот правобранител Иџет Мемети, да биде набљудувач во Управниот одбор на Европската агенција за фундаментални права, а за заменик-набљудувач ја назначи Уранија Пировска, извршна...

Народниот правобранител Иџет Мемети вели дека 12 години укажувал на лошиот затворски систем, но дури сега, Владата, конечно изразила желба да се нафати да го реши проблемот со затворскиот...

Премиерот Зоран Заев во придружба на Народниот правобранител Иџет Мемети и на извршната директорка на Хелсиншкиот комитет, Уранија Пировска, денеска го посетија Казнено-поправниот дом „Идризово“.

Народниот правобраниетел Иџет Мемети, на средбата со претставници на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, истакна дека поради недостиг на кадар е доведено во прашање мониторирањето на изборниот процес на...

Во осумнаесетте години на своето постоење, ЦИВИЛ – Центар за слобода, перманентно, како едно од полињата на интерес, во состав на корпусот на човековите права и слободи, ја следи...

Уште една, веќе шеста жртва во КПД „Идризово“ за изминативе шест месеци! Последниот смртен случај е на осуденичка, за која, од затворот велат дека откако ѝ се слошило, била...

Притвореник во затворот Скопје, починал во петокот на 24 февруари. Како што е наведено во соопштението на МВР, притворениот Р.А. бил од Струмица. Во петокот му се слошило и...

Во контекст на протестите и контра-протестите против општиот акт на прекинување на сите кривични постапки против претставници на власта и опозицијата, која претседателот Ѓорге Иванов ја поднесе како начин...

На денешната прес-конференција Народниот правобранител Иџет Мемети ги повика граѓанките и граѓаните на Република Македонија да се охрабрат, да не молчат и без двоумење да ја пријават секоја форма...