Categories

Директорот на Фондот за здравствено осигурување, Ден Дончев, пред две недели фрли вистинска „бомба“ во македонската јавност кога во интервју за неделникот „Фокус“ излезе со тврдење дека уште пред...

Дводневна работилница на тема „Подобрување на системот на правна заштита во врска со азил и натурализација“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, поврзана со интеграцијата на косовските...

За четири проценти е зголемен бројот на констатирани случаи на повредени човекови слободи и права во Извештајот на Народниот правобранител за 2016 година за кој денеска се расправаше на...

Владата на вчерашната седница одлучи Народниот правобранител Иџет Мемети, да биде набљудувач во Управниот одбор на Европската агенција за фундаментални права, а за заменик-набљудувач ја назначи Уранија Пировска, извршна...

Народниот правобранител Иџет Мемети вели дека 12 години укажувал на лошиот затворски систем, но дури сега, Владата, конечно изразила желба да се нафати да го реши проблемот со затворскиот...

Премиерот Зоран Заев во придружба на Народниот правобранител Иџет Мемети и на извршната директорка на Хелсиншкиот комитет, Уранија Пировска, денеска го посетија Казнено-поправниот дом „Идризово“.

Народниот правобраниетел Иџет Мемети, на средбата со претставници на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, истакна дека поради недостиг на кадар е доведено во прашање мониторирањето на изборниот процес на...

Во осумнаесетте години на своето постоење, ЦИВИЛ – Центар за слобода, перманентно, како едно од полињата на интерес, во состав на корпусот на човековите права и слободи, ја следи...

Уште една, веќе шеста жртва во КПД „Идризово“ за изминативе шест месеци! Последниот смртен случај е на осуденичка, за која, од затворот велат дека откако ѝ се слошило, била...

Притвореник во затворот Скопје, починал во петокот на 24 февруари. Како што е наведено во соопштението на МВР, притворениот Р.А. бил од Струмица. Во петокот му се слошило и...