Categories

пишува: Сашо Орданоски Денеска би сакал да ја искористам мојава дневна колумна за прашање кое има лична природа, но за кое, се надевам, има и одредени општествени димензии поголеми од...

„Последните случувања во двата суда, Кривичниот и Апелациониот за случаите поврзани со ‘Труст’ и ‘Тврдина’, уште еднаш, по којзнае кој пат по ред, ги покажуваат двојните аршини што судиите...

Согласно со Деловникот на Собранието, ВМРО-ДПМНЕ одлучи да формира 10 пратенички групи, па со 10 координатори да ја узурпира парламентарната говорница, да ја силува македонската парламентарна демократија и од...

Активистката за човекови права Мери Николова во разговор за ЦИВИЛ Медиа вели дека вистинските борци кои се бореле од срце, секогаш стојат на страна, а ‘новокомпонираните’ им се додворуваат...

„Македонскиот народен театар  е основан веднаш по ослободувањето и е еден од основните темели на новата држава. Јазикот и културата биле многу важни за Македонија како новата држава. За...

„Мнозинството гласаа за живот, избраа промени и порачаа дека не сакаат криминалци да владејат во Македонија“, истакна лидерот на СДСМ, Зоран Заев, на денешната прес-конференција. Тој им порача на...

Дамјан Мачески, шефот на Изборниот штаб на СДСМ и на коалицијата „За живот во Македонија“, на прес-конференција денеска соопшти дека во тек е пребројување на гласовите, зашто, како што...

Ден на востанието во Македонија, 11 Октомври, оваа година, ќе биде во знакот на протестен граѓански марш под мотото „Борбата продолжува, гласот победува“. Според најавите, маршот ќе започне од...