Categories

Наместо преземање на системот што го воспостави Груевски и неговото злосторничко здружение (според обвиненијата), подобро ќе беше да се урне и воспостави нов, демократски систем во кој човековите права...

„Ударната тупаница на меѓународната заедница … тоа е невладината организација ЦИВИЛ и Џабир Дерала … главниот играч на меѓународната заедница … главниот оперативец … за реализација на сите проекти...

пишува: Сашо Орданоски Денеска би сакал да ја искористам мојава дневна колумна за прашање кое има лична природа, но за кое, се надевам, има и одредени општествени димензии поголеми од...

„Последните случувања во двата суда, Кривичниот и Апелациониот за случаите поврзани со ‘Труст’ и ‘Тврдина’, уште еднаш, по којзнае кој пат по ред, ги покажуваат двојните аршини што судиите...

Согласно со Деловникот на Собранието, ВМРО-ДПМНЕ одлучи да формира 10 пратенички групи, па со 10 координатори да ја узурпира парламентарната говорница, да ја силува македонската парламентарна демократија и од...

Активистката за човекови права Мери Николова во разговор за ЦИВИЛ Медиа вели дека вистинските борци кои се бореле од срце, секогаш стојат на страна, а ‘новокомпонираните’ им се додворуваат...

„Македонскиот народен театар  е основан веднаш по ослободувањето и е еден од основните темели на новата држава. Јазикот и културата биле многу важни за Македонија како новата држава. За...