Categories

Фабриката „Југохром“ од Јегуновце, ќе се рестартира во март или април следната година. Денеска во Владата, вицепремиерот Кочо Анѓушев, управителот на фабриката, Васко Скендеровски и претседателот на Синдикатот, Бајрам...

„Чиста Македонија нема иднина. Иднина има само заедничка Македонија. Тоа е нашето богатство и тоа богатство треба да го искористиме, зашто е наша предност, а не слабост“, порача лидерот на СДСМ и...

Фотографии од расфрлани глави од животни, внатрешни органи и коски, помешани со тони ѓубре и градежен шут, објави тетовската невладина организација „Еко Герила“, на својата Фејсбук страница.

На дневни температури кои се движат кон 40 степен, Тетово се задушува во реа! „Наместо да се намалува, депонијата во Тетово се зголемува! Во близина на депонијата има пазар...

Во недела, во 14,00 часот, синдикатот на „Југохром“ ќе одржи работна средба со премиерот Зоран Заев. Околу 1.200 вработени во тетовскиот комбинат останаа без работа, откако менаџментот соопшти дека...

WatchOut, филмски фестивал под отворено небо, во организација на Центарот за балканска соработка „Лоја“, со поддршка на Гете Институтот од Скопје, денеска започнува со шестото издание во Тетово.

Со Арианит Џафери, граѓански активист од „Еко герила“ од Тетово, ЦИВИЛ Медиа разговараше за социјалната правда, за заштитата на животната средина во овој град кој се соочува со повеќе...

Беким Асани, еден од најистакнатите ЛГБТИ-активисти во Македонија, претседател и еден од основачите на „ЛГБТ Јунајтед – Тетово“, зборува за состојбата со социјалната правда во неговиот град, за проблемите...