fbpx
Бојан Кордалов, комуниколог/фотографија: Самуел Дебус, OK-TV Ludwigshafen
Др. Волфганг Ресман,  претседател на Bundesverband Bürgermedien /фотографија: Самуел Дебус, OK-TV Ludwigshafen

МЕДИУМИ

Џугуманов: Потребна е подобра комуникациска стратегија на сите државни институции, за да се намали просторот за ширење дезинформации

Иако споредбено со другите земји од регионот, Северна Македонија е поотпорна кон дезинформациите и не сакано странско влијание, а про-Западните сили се сеуште најголемите двигатели на позитивни промени и реформи,...

Read more

Тунева: Опасен терен е кога контролата на дезинформациите ја прави власта

Има голем наплив на дезинформации кои создаваат погрешна слика кај јавноста и граѓаните, но постои и еден опасен тренд каде успеваат да се пробијат во медиумите преку некои наративи кои...

Read more

Прес конференција на Цивил и Y4M од Германија: Дезинформациите и пропагандата ги кршат човековите права. Спротивставете се!

Македонската граѓанска организација Цивил и германската youth4media ќе одржат прес конференција посветена на дезинформациите и пропагандата утре, петок, 9 декември, во хотел Сити Парк (кај општина Центар) со почеток во...

Read more

(ИЗБОР) Албански медиуми: 32 години од Студентските протести во Албанија, Тирана прогласена за „Европски град на спортот“, потребно е забрзување на процесот за членството на Косово во ЕУ

ТОП ЧАНЕЛ: 32 години од Студентското движење кое донесе демократија во Албанија „Од 2009 година, со одлука на Парламентот на Албанија, 8 декември се одбележува како државен празник во чест...

Read more

Бoјаровски: Во нашата земја имаме лидери на политички партии кои се извори на дезинформации

Новинарот Зоран Бoјаровски во интервју за ЦИВИЛ Медиа, состојбата со дезинформациите и пропагандата ја оценува како многу сериозна и става акцент на нагласените хибридни закани со кои се соочува земјава...

Read more

Иванов: Најголемите генератори на лажни вести во нашата држава се штабовите на политичките партии

„Состојбата со дезинформациите и пропагандата во нашата земја е никаква, многу е лоша, вели новинарот Зоран Иванов во интервју за ЦИВИЛ  Медиа. https://www.youtube.com/watch?v=K1ni22jCC1M „Судам и по реакциите на граѓаните на...

Read more

(ИЗБОР) Албански медиуми: Чија „сопственост“ беа протестите во Тирана, Балканот и припаѓа на Европа, правни процедури не се лекот за Косовско -српскиот проблем

ЈАВА ЊУЗ: Каде беше Илир Мета кога му ја „нокаутираа“ слабата точка? „Еден ден пред Самитот на Европската Унија во Албанија, Сали Бериша изјави дека Тирана ќе ја потресе протестот...

Read more

Новинарство и граѓанско општество: Сојузници во борбата против пропагандата

ЛИНДА БАЛЕТА Балкан Форум Одвојте неколку минути да го одговорите на следното прашање: Дали има некоја вест што неодамна сте ја прочитале онлајн или сте ја гледале на телевизија што...

Read more
Page 1 of 38 1 2 38

CIVILMEDIA NEWSLETTER