фото: ВИ
ОЈО/ Фото Б. Ј., ЦИВИЛ
Фото: Креирано со помош на ВИ
Владата ја прекинa постапката за разрешување на државниот јавен обвинител, Љубомир Коцевски
Христијан Мицкоски, 2022 (фото: Кирил Михаилов / ЦИВИЛ)
Фото: скриншот Х

ФОРУМ

Таравари: Северна Македонија е на крстопат, треба да ја зголеми соработката со Приштина, Тирана, Софија и Атина

„Македонија на овие избори се соочува со многу важен крстопат. Изборите се историски бидејќи основата на политичката трка на Македонија, ако ја поедноставиме, излегува дека е албинизмот наспроти вучизмот. Се...

Read moreDetails

Пендаровски до Силјановска-Давкова: „Нека ѝ служи на чест, криминална организација ја кандидира, а таа мене ме обвинува дека сум бил другар со нарко-босови“

Стево Пендаровски/Социјални мрежи

Претседателскиот кандидат на СДСМ, Стево Пендаровски вечерва одговори и на прозивките од противкандидатката на ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Силјановска-Давкова за негови наводни средби со криминалци и нарко-босови. https://www.youtube.com/watch?v=P-MXCvOoJ8g „Јас сум последниот човек...

Read moreDetails

Амбасадорката Дир: Ви благодариме за континуираната поддршка на Украина

Украинската амбасадорка во Земјава, Лариса Дир, преку својатат Твитер сметка се заблагодари на Северна Македонија за континуираната поддршка на Украина и за приклучувањето на одлуката на Советот на ЕУ за...

Read moreDetails

Пендаровски: Повеќе боли внатрешната блокада на државата на нејзиниот пат кон ЕУ

Социјални мрежи

“По 17 години со статус на земја кандидат за членство во ЕУ, сите ние, ова политичко раководство, со ваша поддршка ги отворивме преговорите, но се соочивме со две блокади, надворешната...

Read moreDetails

ФОТО НА ДЕНОТ: Украинската фотографка Јулија Кочетова победи на World Press Photo 2024 година

Победничката фотографија на Јулија Кочетова. Фото: Инстаграм

На 18 април 2024 година, Јулија Кочетова беше прогласена меѓу победниците на World Press Photo 2024, престижна награда за фоторепортер. Украинската фотографка победи во категоријата Отворен формат со нејзиниот проект...

Read moreDetails
Page 113 of 593 1 112 113 114 593

CIVIL MEDIA NEWSLETTER