Обожавателите пред студиото на Џими Кимел протестираат против прекинувањето на емисијата. Фото: Скриншот од видео на ВВС
Фото: Скриншот од видео на ВВС
Германски и советски војници фотографирани заедно неколку дена откако советските единици влегоа во Полска. Фото: Јавен домен / Wikicommons
Фото: ЦУК
Дел од „пакетот“ американска воена помош за Украина, 20 јануари 2022 година. (photo source: Wikimedia Commons / photo by Mauricio Campino)
Фото: Скриншот од видео на
Al Jazeera English
Фото: Скриншот од видео на ONT TV Channel
Фото: Скриншот од видео на ВВС

(ВИДЕО) Адеми: Национализмот е деструктивна појава која на човекот му го огранчува видикот

Хусеин еф. Адеми

За мене не постои национализам и патриотизам, за мене и едното и другото е лудост. На тие работи најчесто наседнуваат луѓе што се наивни, оние од другата страна на железната...

Read moreDetails

Да ги рушиме бариерите, односно линиите коишто се само измислена пречка помеѓу нас

„Да престанеме да се занимаваме со национализам, и тој национализам да не биде алатка само за доаѓање на власт, затоа што почувствуваме многу во изминатиот период, и од нашето антифашистичко...

Read moreDetails

Национализмот и омразата не носи добро на никого, нема да ни донесе ни нам

„Национализмот го има секаде и ние сме сведоци на тоа. Земете го пример последното случување во Битола, почнувајќи од самиот полицаец, завршувајќи со говорот на омраза што имавме прилика да...

Read moreDetails

Рикер до Заев: Ве охрабруваме и вас и земјите од ЕУ да барате решение за билатералните прашања надвор од евроитеграцијата на Северна Македонија

Ве охрабруваме и вас, и земјите членки на Европската Унија да продолжите да барате решение за билатералните прашања надвор од процесот за интеграција на вашата земја во ЕУ и да...

Read moreDetails

Ако некој сака историјата да го памети по поттикнување на толпа за лична сатисфакција, таа страница се кине

„Балканот за жал е познат по нетрпеливоста, по темпераментот на народите, но, сметам дека ова што денеска го имаме е вештачки производ на национализам и омраза. Сите во себе го...

Read moreDetails

Заев му одговори на Каракачанов: Доста беше омраза!

„Јас сум Македонец кој зборува македонски јазик, признат од целиот свет. Каракачанов е Бугарин кој зборува бугарски јазик признат од целиот свет“ - напиша денеска премиерот Заев на социјалните мрежи,...

Read moreDetails

Различноста е како цветна градина од човекови бои

илустрација: Зоран Кардула

Република Северна Македонија е мултиетничка, мултикултурна, мултиконфесионална. Република Северна Македонија е цветна градина од човекови бои, од еднаквости во различностите. Со сите дијапазони на социјални нееднаквости, со сите странични етно...

Read moreDetails
Page 569 of 609 1 568 569 570 609