БЕЗ ФИЛТЕР: Како ли се финансираат политичките партии? (видео колумна)

Политичкото финансирање или финансирањето на политичките партии и нивните кампањи, секогаш е завиено со велот на мистеријата. Тоа не би требало да биде така. По закон, сите мораат да одговараат...

Read more

БЕЗ ФИЛТЕР: Изборите се закажани, нѐ чека триесетдневно цунами… (видео колумна)

Слушајте ми го зборот. Ова еден ден ќе стане народна поговорка: Од изборите не се бега! Навистина, конечно добивме датум за избори. Постојано чекаме некаков датум, конечно и овој датум...

Read more

БЕЗ ФИЛТЕР: Прашања до Мицкоски за случајот „Теретана“ и други возбудливи теми (видео колумна)

Навистина е голем бројот на прашањата што во изминатиов период ги доставивме до г. Христијан Мицкоски, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ. Можеби се здодевни, можеби нема време да ги одговори, но денеска...

Read more

БЕЗ ФИЛТЕР: Итни прашања за Наќе Чулев (видео колумна)

Неодговорените прашања се како нерешени убиства. Тие постојано се враќаат. Постојано го тормозат оној што не ги решил убиствата, односно не одговорил на прашањата. https://youtu.be/HjZXwUMiD9s За денеска имаме неколку навистина...

Read more

БЕЗ ФИЛТЕР: Политичка победа во име на омразата и насилството е пораз за сите (видео колумна)

Поентата е во тоа дека политички поени, па дури и политичка победа, извојувана врз основа на омразата, врз основа на повици за истребување, никогаш не може да биде победа за...

Read more

БЕЗ ФИЛТЕР: Кој и зошто промовира ризично однесување во однос на коронавирусот? (видео колумна)

Премногу сличности има меѓу неодговорното однесување на поединци и дел од министрите на техничката влада и партијата на која ѝ припаѓаат. https://www.youtube.com/watch?v=hQgoV6Wq-rA Џабир Дерала камера и монтажа: Ариан Мехмети

Read more

БЕЗ ФИЛТЕР: Дали гласањето ќе биде ризик за здравјето? Па, не, се разбира! (видео колумна)

Еден прилог кон размислувањата и дилемите околу тоа дали ќе има излезност на изборите во контекст на ризикот од коронавирусот. Важно да се види, слушне, запомни и сподели! https://youtu.be/c6vyhcE2CGk Џабир...

Read more

БЕЗ ФИЛТЕР: Лидерските средби, меѓу одговорноста, опортунизмот и демократијата (видео колумна)

Македонската политичка култура е исполнета со интересни феномени кои не секогаш се среќаваат во земјите со развиена демократија. Еден од македонските политички специјалитети, освен честите предвремени парламентарни избори, е културата...

Read more
Page 1 of 2 1 2
Currently Playing