fbpx
Фото: Мета.мк
Бојан Кордалов, комуниколог/фотографија: Самуел Дебус, OK-TV Ludwigshafen
Др. Волфганг Ресман,  претседател на Bundesverband Bürgermedien /фотографија: Самуел Дебус, OK-TV Ludwigshafen

БЕЗ ФИЛТЕР: Лидерските средби, меѓу одговорноста, опортунизмот и демократијата (видео колумна)

Македонската политичка култура е исполнета со интересни феномени кои не секогаш се среќаваат во земјите со развиена демократија. Еден од македонските политички специјалитети, освен честите предвремени парламентарни избори, е културата...

Read more

БЕЗ ФИЛТЕР: Чулев сигурно знае дали Мицкоски вежба во теретана секој ден (видео колумна)

Еве неколку нови, но и неколку постари прашања, на кои очекуваме одговор и се надеваме дека нема да бидат заборавени... Во која процедура е одобрен спотот во продукција на техничкиот...

Read more

БЕЗ ФИЛТЕР: Спотот на Наќе Чулев е плагијат, но тоа е најмалиот проблем! (видео колумна)

Освен што е плагијат на спотот посветен на турската итна медицинска помош, спотот на Наќе Чулев е гочлив потсетник на едно мрачно време, времето на режимот на Груевски. https://youtu.be/nKz8oLetWxE Џабир...

Read more

БЕЗ ФИЛТЕР: Националните пред партиските интереси (видео колумна)

Дополнителното одложување на изборите во надеж дека ќе се добие на време и ќе се добие некој процент повеќе популарност кај гласачите оди на сметка на националните интереси. https://youtu.be/3lfDQo14A8g Националните...

Read more

БЕЗ ФИЛТЕР: Колку министерства за внатрешни работи има во нашата земја? (видео колумна)

Во второто издание од видео колумната БЕЗ ФИЛТЕР, Џабир Дерала го поставува прашањето: Колку министерства за внатрешни работи има во нашата земја? https://youtu.be/4k_Y5aFfbR8 камера: Ариан Мехмети

Read more

БЕЗ ФИЛТЕР: Зошто ДУИ и ВМРО-ДПМНЕ се против реактивирање на Собранието? (видео колумна)

Во првото издание од видео колумната БЕЗ ФИЛТЕР, Џабир Дерала дава одговор на прашањето: Зошто ДУИ и ВМРО-ДПМНЕ се против реактивирање на Собранието? https://youtu.be/QuiwDpsaMss Прочитајте и: Кој и зошто не...

Read more
Page 3 of 3 1 2 3

CIVILMEDIA NEWSLETTER