Categories

Директорот на Фондот за здравствено осигурување, Ден Дончев, пред две недели фрли вистинска „бомба“ во македонската јавност кога во интервју за неделникот „Фокус“ излезе со тврдење дека уште пред...

Дојче Веле, Берлин Интернет-трговијата веќе ги промени не само нашите навики, туку и тоа како изгледаат нашите градови. Пакети има толку многу, особено сега, пред Божик, што целиот класичен...

Денес 08.12.2017 година (петок) ФРОДЕМ – Фронт за демократска Македонија и Иницијативата за  Реформи на ВМРО-ДПМНЕ ќе одржат  заедничка прес конфренција на која КОМИТЕОТ ЗА СПАС на ВМРО ДПМНЕ...

Народното движење за Македонија ја сожалува некогашната моќна партија ВМРО-ДПМНЕ што се доведе во ситуација да се служи со маркетиншки трикови и лажно силење во јавноста со наводното организирање...

Македонско друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и огранокот за Голо Брдо, искажуваат огромна загриженост и вознемиреност за влошената здравствена состојба на Едмонд Темелко, градоначалник на општина Пустец и...

ЦИВИЛ Млади е неформална организациона единица која во ЦИВИЛ функционира веќе две години. Групата ја сочинуваат млади луѓе кои биле и се дел од проектите и активностите на организацијата.

Насилството и заканите врз новинарите се зголемуваат во поголемите делови на регионот на ОБСЕ, изјави претставникот на ОБСЕ за слобода на медиумите Харлем Дезир во својот извештај пред Постојаниот...