fbpx
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Фотомонтажа: РИБАРО
ОЈО/ Фото Б. Ј., ЦИВИЛ
Емануел Макрон

ВЕСТИ

Дескоска: Се намалува фондот на часови во второ и трето одделение

Програмата за второ и трето оддление за наредната учебна година останува иста, но со намален фонд на часови. Реформите во основното образование ќе продолжат со цел изградба на конзистентен систем,...

Read more

Дебата за измените на Законот за вработување инвалидни лица

Во македонското Собрание денеска се одржа јавна расправа во врска со измените и дополнувањата на Законот за вработување инвалидни лица, кои според предлагачите, се направени по препорака на државен ревизор,...

Read more

Промоција на издание на Уставот со Брајова азбука

Специјално издание на Уставот на РМ изработен со Брајова азбука денеска беше промовиран во Скопје како заеднички проект на Јавното претпријатие „Службен весник“ на Република Македонија и Средното училиште за...

Read more

Регионален состанок на министрите за здравство за превенција од ХИВ, маларија и туберкулоза

Континуирана и долгорочна имплементација на програмите за ХИВ и туберкулоза и одржување на ниската стапката на двете епидемии, ќе се обезбеди со новата нацрт национална стратегија за ХИВ за периодот...

Read more

Заев денеска на суд за „Поткуп“

Премиерот Зоран Заев денеска во новата заграда на Кривичниот суд дава изјава како обвинет во предметот „Поткуп“. Заев рече дека како градоначалник на Струмица 12 години на сите граѓани им излегувал...

Read more
Page 5145 of 5474 1 5,144 5,145 5,146 5,474

CIVIL MEDIA NEWSLETTER