Categories

КРЕАТИВНОСТ Младите од Гази Баба обединети против насилството

Креативната работилница „Обединети против насилството“ што се одржа во Гази Баба, во организација на ЦИВИЛ, ги собра на едно место повеќе од  20 деца од повеќе средни и основни училишта во општината на заедничко дружење и  сликање на теми „Човекови права и слободи“, „Мир и ненасилство“, односно сѐ што симболизира мирно и здружено решавање на конфликти преку дијалог и разбирање.

ЦИВИЛ изразува огромна благодарност до сите учесници што учествуваа во работилницата и честитки за нивната креативност и придонес во борбата против насилството.

Работилницата  ја водеа членовите на работната група за превенција од насилен екстремизам од Гази Баба, професорите и наставниците на учесничките и учесниците, заедно со тимот на ЦИВИЛ.

ЦИВИЛ го спроведува проектот „Заедниците против насилниот екстремизам“ со поддршка од Амбасадата на САД во Скопје.

Б. Јордановска

Монтажа: Ариан Мехмети

Print Friendly, PDF & Email