Categories

ПРОМОЦИЈА „Сигрид и ноќта“ на македонски јазик

Македонскиот превод на сликовницата „Сигрид и ноќта“ од шведскиот автор Јонс Мелгрен вчера беше промовирана во „Менада“. 

Промоција на македонскиот превод „Сингрид и ноќта“/ Фотографија Алексадрос Стаматиу

Промоцијата беше во зедничка соработка меѓу издавачката куќа „Гаврош“ и Амбасадата на Шведска, а гостин на вечер беше и самиот автор. Во тридневната посета на Скопје Мелгрен ќе одржи и три работиници со најмногу 20 учесници на ден од  9 до 17 часот за стоп анимација во просториите на Менада.

Преводот на македонски јазик е на Лилјана Илиевска.


Фотографии: Александрос Стаматиу

Print Friendly, PDF & Email