Categories

Правната анализа „Спроведување на одлуките на Европскиот суд за човековите права во периодот 2013-2016“, која е дел од едицијата „Реформите наспроти правата“, денеска ќе биде промовирана од Фондацијата Отворено општество...

Пост-изборен извештај на ЦИВИЛ, пресек на нерегуларности во двата изборни круга ЦИВИЛ – Центар за слобода спроведе строга селекција и верификација на извештаите мониторингот, од првиот и вториот изборен...

(прес центар на ЦИВИЛ, 29 октомрви 2017, 21:30) Видео анализа на Сашо Орданоски, политички аналитичар за изборниот процес и политичките димензии на неуспехот на национал-шовинизмот на овие избори. 

(прес центар на ЦИВИЛ, 29 октомрви 2017, 21:30) Видео анализа на Александар Новакоски, правен експерт, поранешен претседател на ДИК ги анализира локалните избори од позиција на правен експерт и...

„Како претседател на партијата, ја имам највисоката одговорност за изборните резултати“, изјави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, на вчерашната прес-конференција по првичните неофицијални резултати од изборниот ден, но не...

Предизборната кампања завршува и сега можеме да се осврнеме на она што се одвиваше во последните месец дена. Мислам дека се остварија предвидувањата дека оваа предизборна кампања ќе биде...

Вклучувањето на бизнисмени во партискиот и во политичкиот живот има повеќе аспекти, пишува Влатко Стојановски за „Вистиномер“. Од една страна, ако станува збор за успешни бизнисмени, нивната кандидатурата е и...

„Владата на Никола Груевски во домашните медиуми платила 12,5 милиони евра за привлекување на странски инвестиции“, изјави Миле Бошњаковски, портпаролот на владата. Владата на Зоран Заев до сега излезе...

Дури 80% од новинарите во Источна Македонија добиваат плата која е пониска од просечната плата во Македонија, а речиси 75% од анкетираните новинари би го замениле новинарсвото со друга...