Categories

На ден пред изборниот молк, ЦИВИЛ – Центар за слобода ги поканува медиумите, претставниците на граѓанските организации и набљудувачките мисии, набљудувачите на ЦИВИЛ и сите заинтересирани граѓанки и граѓани на кафе...

На ден пред изборниот молк, ЦИВИЛ – Центар за слобода ги поканува медиумите, претставниците на граѓанските организации и набљудувачките мисии, набљудувачите на ЦИВИЛ и сите заинтересирани граѓанки и граѓани...

Никогаш не формираа вистински став за криминалот и злоупотребите. Тие беа „објективни“! Ако воопшто кажаа нешто налик на критика во темното време на страховлада на Груевски и фамилијата, тоа...

Изминатиот месец, три стории на граѓански новинари од Скопје, предизвикаа огромно внимание во медиумите и пошироката јавност. Покрај вниманието, овие стории предизвикаа и брза реакција на институциите, за решавање...

„Со ‘феудално’ раководење, со притисоци, со закани и преместувања на професионалците, се убива истовремено и човекот и професионалецот во ЦУК, како основен ресурс во државата, а јавноста има право...

Глобалната Граѓанска повелба (#CivicCharter) се промовираше на меѓународната конференција „Глобални перспективи“ (#GlobalPerspectives) која се одржува во Берлин 26-28 октомври, на која учествува и ЦИВИЛ.