Categories

Мисијата на ОБСЕ во Скопје, имплементира кампања за подигање на свеста на тема „Поттикнување на граѓанското учество преку серија регионални дебати и форуми“. Целта на оваа кампања е иницирање...

Насилството врз жените, според Конвенцијата на Советот на Европа за спречување и борба против насилство врз жените и домашното насилство, подразбира кршење на човековите права и форма на дискриминација...

Во Каталонија започна кампањата за изборите за членови на регионалниот Парламент, кој беше распуштен од страна на властите на Шпанија откако пратениците при крајот на октомври изгласаа независност на...

Наместо да глумиме изненадени и навредени од сумата со која СДСМ ја даруваше Сител за рекламирање на својата партија, бидејќи тоа го правеше и во изминатите години, можеби е...

ЦИВИЛ – Центар за слобода засилено ги набљудува изборните активности на политичките партии, во пресрет на вториот изборен круг на локалните избори што ќе се одржат на 29 октомври.

Додека трае еуфоријата на граѓаните од новодојдената слобода по едните и другите (сè уште недовршени избори) во Македонија, заслепени од убавините што ќе ни ги донесе составот на новата...

Лидерот на СДСМ и премиер, Зоран Заев, смета дека изборите кои се одржаа на 15 октомври беа кристално чисти, фер и слободни, со изолирани инциденти, што го потврдија и...