Categories

По вчерашниот, втор круг од локалните избори, според прелиминарните резултати што ги објави Централната изборна комисија, во Косово најголем број градоначалнички места освои „Српска листа“, вкупно десет. Осум од...

Избирачкото место 2901 во Чаир се затвори во 19 часот. Своето право на глас го искористија 272 граѓанки и граѓани. ЦИВИЛ го оцени изборниот ден како мирен. Забележливо беше...

Прегласувањето во ИМ 2901 во СОУ „Иднина“ во Чаир се одвива мирно и без висока излезност во првиот дел од изборниот ден. До 12:30 часот гласаа 130 граѓанки и...

Пост-изборен извештај на ЦИВИЛ, пресек на нерегуларности во двата изборни круга ЦИВИЛ – Центар за слобода спроведе строга селекција и верификација на извештаите мониторингот, од првиот и вториот изборен...