fbpx
Фатмир Битиќи
Илустрација: „Одмазда на дрвото“ - Мирослав Стојановиќ-Шуки

Tag: Никола Груевски

ЦИВИЛ бара слобода за медиумите!

ЦИВИЛ категорично бара од политичките партии вклучени во преговорите за надминување на политичката криза во земјата да постигнат договор за ослободување на медиумите од партиските стеги. Во целост го поддржуваме предлогот ...

Низ Балканот се шири мајтап за „успешните“ инвестиции на Груевски!

Српски „Курир“ под наслов „Каква сметка: Седум странски компании во Македонија, за седум години добиле 56 милиони евра помош од државата!“, пишува за „успесите“ на Владата на Никола Груевски во ...

ЦИВИЛ го поздравува усвојувањето на Правилникот за прочистување на Избирачкиот список

Државната изборна комисија (ДИК) вчера го усвои Правилникот за методологија за целосен пристап, промени и бришење на податоци во Избирачкиот список. ДИК ја усвои и постапката за спроведување на теренска ...

Победа на граѓанска Битола!

„Државните институции, предводени од ВМРО-ДПМНЕ, тргнаа со една идеја која што гледаме дека во изминатите денови, граѓаните на Битола во мнозинство не ја поддржуваат. Го следевме тој процес и имавме ...

Илустрација: „Монолог“ - Џ. Дерала

„Дебата“ за гушење на дебатата!

Груевски ја повлекол одлуката на ВМРО-ДПМНЕ да продава државен имот, културно наследство, нешто што им припаѓа на сите граѓани. Имал „слух за граѓаните“, односно,  во превод, „врховниот водач“, кој иако ...

Page 30 of 30 1 29 30

CIVIL MEDIA NEWSLETTER