fbpx
ФОТО: МИА Архива
Фото: Скриншот
Berlaymont building (European Commission)
Фото: МИА
Фото: Скриншот од видео на Би-би-си

Tag: слобода на изразување

Фото: МИА

Здружение на новинари на Турција: Секој трет турски новинар е невработен, а 95 отсто од медиумите се контролирани од власта

Секој трет турски новинар е невработен, а 95 отсто од медиумите во земјата се под контрола на владата, се вели во соопштението на Здружението на новинари на Турција (ТГЦ), објавено ...

Извештај на ЕК: Неефикасни мерки во борба против дезинформации, пораст на закани од дезинформации на онлајн медиумите

Во Извештајот на Европската комисија за напредок на Северна Македонија во 2023 година, меѓу останатите забелешки за напредокот на нашата земја во пристапниот процес за нејзиното членство во Европската Унија, ...

ЕУ проект „Поддршка за слободата на изразување“

Делегацијата на Европската Унија денеска јавно ќе го означи почетокот на проектот „ЕУ за слободата на изразување: Усогласување на националното законодавство за медиуми со правото на ЕУ и европските медиумски ...

(Не)слободни медиуми во Македонија

ЦИВИЛ – Центар за слобода, денеска со почеток во 13 часот во Клубот на новинари ќе одржи панел-дискусија „(НЕ)Слободни медиуми во Македонија“. Учесници на панел-дискусијата се Атанас Кировски, директор и главен ...

Дерала: Стоп за неказнивоста!

ЦИВИЛ организираше тркалезна маса на тема „Има ли слобода во Македонија?“, посветена на слободата на изразувањето и медиумските слободи.  Џабир Дерала, претседател на ЦИВИЛ -Центар за слобода, го презентираш проектот „Од ...

Протест, 23 октомври 2013, за ослободување на новинарот Томислав Кежаровски.

Има ли слобода во Македонија?

ЦИВИЛ организира тркалезна маса на тема „Има ли слобода во Македонија?“, посветена на слободата на изразувањето и медиумските слободи, во Клуб на новинари, 14 март, со почеток во 13 часот. ...

Милошески: Секој медиум треба да излезе сам на пазарот и да преживее

Со Зоран Милошески, новинар од Прилеп, разговаравме на тема слободни медиуми, слобода на изразување и како промените што настанаа на политичката сцена влијаеа на новинарството. https://www.youtube.com/watch?v=z2xsOwsfD-M ЦИВИЛ Медиа:  Што за ...

Медик: Граѓанскиот активизам треба да биде независен од власта

ЦИВИЛ Медиа разговараше со Ремзи Медик од невладината организација „Баирска светлина“,Битола, за слободата на изразување, медиумските слободи и активизмот. https://www.youtube.com/watch?v=gviqh9kRihE ЦИВИЛ Медиа: Што за вас претставува слободата на изразување, медиумската ...

Page 1 of 6 1 2 6

CIVIL MEDIA NEWSLETTER