Categories

Седницата на Собранието на која на дневен ред беше дополнетиот Предлог буџет за 2018 година денеска е преместена за 22 декември. Наместо неа, закажано е продолжение на 22. седница...

Испразнетите места кои требаше да се пополнат во Владата, вчерашното напуштање на министерската позиција на Самка Ибраимовски и разговорите меѓу премиерот и лидер на СДСМ, Зоран Заев и лидерот...

ЦИВИЛ – Центар за слобода со загриженост ги следи наводите во јавноста за индикациите дека претседателот Ѓорге Иванов може да посегне по инструментот аболиција на дел од обвинетите што...

Апелацискиот суд Скопје ги потврди притворите и за вработената во собраниската служба Елена Доцевска-Божиновска и за поранешниот началник од МВР, Митко Пешев, обвинети за настаните во Собранието на 27 април годинава. 

Сите членови на Државната изборна комисија, освен најновиот член од партијата БЕСА,  Ермира Асани-Салија, веќе поднесоа оставки на функциите во овој највисок изборен орган. Пред една недела американскиот амбасадор...