Categories

Државната изборна комисија излезе со демант на тврдењата на Џабир Дерала за луксузирањата на членовите на ДИК, во неговата колумна „Шокантно распипништво на ДИК-овците“ објавена во Слободен печат.

„Акција за демократска, ненасилна општествена промена“ е насловот на целодневната работилница во организација на Фондацијата Хајнрих Бел – Бих, Македонија, Албанија што се одржа во Сараево на 7 декември....

По објавата за признанието на Никола Груевски за оставка од лидерската позиција во ВМРО-ДПМНЕ, Џабир Дерала, претседателот на ЦИВИЛ – Центар за слобода, во изјава за ЦИВИЛ Медиа ја...

Со информативен штанд на градскиот плоштад и средби со граѓанките и граѓаните, медиумите и граѓанското општество, тимот на ЦИВИЛ вчера во Куманово го промовираше проектот Слободни медиуми за слободно...

Објективноста и пристапот до информации, квалитетот на јавните услуги и јакнењето на конституентите, одржливоста и самоодржливоста – се најголемите предизвици пред граѓанското општество во овој период – рече Џабир...

Европскиот економско-социјален комитет при Европската комисија е дел од нивните редовни активности во рамки  Комитетот за следење на земијте од  Западен Балкан денеска организираше средба со граѓанските организации во...