fbpx
Фото: Фејсбук СДП
Фото: U.S. Embassy North Maceonia

Tag: .Џабир Дерала

Дерала: Зелената агенда е и фактор на стабилност, и фактор на безбедност на една држава, а во случајов, и на целата Европска унија

На панелот на Зелен ЦИВИЛ (организациска единица на ЦИВИЛ) на тема „Македонската зелена агенда: Реалност или тешко остварлива цел?“претседателот на Цивил, Џабир Дерала во одговор на прашањето дали македонската зелена ...

Дерала на Форумот за мир и дијалог: Медиумите се главните дистрибутери на националистичките наративи

Претседателот на ЦИВИЛ – Центар за слобода, Џабир Дерала, во рамките на тридневната школа за млади лидери при Форумот за мир и дијалог (Peace Forum Dialogue) пред учесниците одржа предавање ...

Фото: Б. Јордановска / ЦивилМедиа

Дерала: Центрите на моќта се во војна за уништување на вредностите што се подразбираат под демократија и човекови права и слободи

Претседателот на ЦИВИЛ, Џабир Дерала, во своето обраќање на конференцијата „Односи меѓу заедниците: Перцепции, надежи и стравови, предизвици и решенија“ во организација на ЦИВИЛ-Центар за Слобода, вели дека перцепцијата за ...

Дерала: Говорот на омраза е сериозна опструкција на демократскиот процес

На заедничката прес-конференција со министерот за внатрешни работи, претседателот на ЦИВИЛ - Центар за слобода, Џабир Дерала упати апел до граѓаните да се воздржат од говор на омраза. „Гледаме дека ...

Невладините не смеат да бидат предворие на власта

Денешната панел-дискусија „Има ли шанси отвореното општество во Македонија?“, во организација на Фондација отворено општество - Македонија, по повод одбележување на 25 години од нејзиното постоење и ангажман за граѓанското ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER