fbpx
Studenti na univerzitet sveti kiril i metodija
фото: Скриншот од прес-конференцијата на Премиерот Зоран заев и лидерот на Алтернатива, Африм Гаши во Клубот на пратеници

Tag: дезинформации

Повеќето дезинформации за КОВИД-19 потекнуваат од 12 луѓе, извештај на ЦХДХ

Како што пишува Гардијан, огромното мнозинство дезинформации и теории на заговор во борба против вакцината за „Ковид-19“ потекнуваат од само 12 лица, се наведува во извештајот на Центарот за борба ...

Џабир Дерала (фото: Б. Јордановска/ЦИВИЛ)

Со наши пари по наша глава

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Во познат стил, својствен на политичката партија која се нарекува „левица“ (порано и „e majta“, на албански, но го избришаа тоа), веб страницата Антропол.мк, на 5 мај ...

Xhabir Deralla, President and Co-founder of CIVIL – Center for Freedom (photo: HEINRICH BÖLL STIFTUNG)

Антизападни пропагандни центри против граѓанското општество во Северна Македонија: Случајот на ЦИВИЛ

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА / објавено во HEINRICH-BÖLL-STIFTUNG ДА СЕ БИДЕ БРАНИТЕЛ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА Јас сум активист за човекови права, новинар и писател, работам скоро 22 години за ...

Џабир Дерала (фото: Биљана Јордановска / ЦИВИЛ)

Со чајче не се лечи тешка болест

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Црна кампања може да се води против различни профили на луѓе - политичари, јавни личности, новинари, активисти... Тие никогаш не се започнуваат без причина и зад нив ...

Џабир Дерала (фото: Биљана Јордановска / ЦИВИЛ)

За оние што самите се нарекоа „куртони“, „скапи курви“, „човечиња“, „лудаци“, „началници“, МВРО-ВМРО…

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Сакав да напишам едно подолго размислување за најнискиот криминален ешалон во агитпропот уште пред да излезе Студијата за балканските дезинформатори (меѓу кои се челниците на ВМРО-ДПМНЕ), но ...

Студија за дезинформациските кампањи во Северна Македонија, објавена од Европскиот парламент

Европскиот парламент ја објави студијата „Мапирање на лажните вести и дезинформации на Западниот Балкан и идентификување начини за борба со нив“ чиј нарачател е, никој друг, туку самиот Генерален директорат за ...

Сделано в России

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Кога ќе ги погледнете кампањите за дезинформирање на јавноста, тие често толку апсурдни, што се наметнува прашањето која е нивната цел. Со своите контрадикторности, со плиткоста и ...

Page 1 of 2 1 2

CIVILMEDIA NEWSLETTER